Schilderen op nummers: de anti-stress kunst!

Schilderen op Nummer: de anti-stress kunst!

 

Schilderen op nummer als een magische behandeling tegen stress?

In het dagelijkse leven ervaren de meeste van ons stress, sommigen meer dan anderen. Stress op het werk, gezondheidsproblemen, problemen in onze relaties.. hoe kunnen we hieraan ontsnappen?

Specialisten bieden twee methoden om beter om te gaan met de dagelijkse zorgen: meditatie en hyperfocus: beide passen perfect bij de creatieve activiteit van het schilderen op nummer.

Dit is waarom ontspannen door middel van kunst en genummerde schilderijen in het algemeen de laatste jaren erg populair is geworden.

 


Schilderen op nummer helpt de balans vinden in je leven.

Ontspanning en meditatie zijn zo belangrijk voor je welbevinden

 

Een snelle herinnering: meditatie maakt de geest vrij en kalmeert deze door je denkproces voor korte tijd leeg te maken. Realiseer je jezelf dat je geen tijd meer hebt gehad om je gedachten op vrije loop te laten?

Sinds het begin van de smartphones is onze focus slechter geworden. We zijn constant bezig met onze digitale apparaten en kunnen steeds minder goed een stapje terug nemen uit deze verbonden wereld. Dit heeft veel invloed op onze emoties en de mogelijkheid om de juiste beslissingen te maken om onszelf gelukkig te maken.

 

Hoe werkt ons brein? Blijf lezen

 

Bovendien horen we vaak over productiviteit, tijd besparen door multitasken, maar het menselijke brein is hier n iet voor gemaakt. Dit veroorzaakt een emotionele overbelasting die jouw vrijheid van gedachten ontneemt. Tijd voor actie en voor het terugwinnen van de controle!

Dag concentratieproblemen! Hallo hyperfocus

 

De tweede techniek om slechte stress tegen te gaan en je concentratievermogen te verbeteren, is hyperfocus.

Hiermee concentreer je jezelf 100% op het afronden van een taak (voor een bepaalde tijd), zonder afleiding (telefoon, TV, etc.). Dit komt perfect overeen bij het schilderen op nummer. Totale concentratie, werken volgens een bepaalde methode en een mooi resultaat.

 


Hyperfocus kun je oefenen tijdens het schilderen op nummer

 

Misschien weet jij van jezelf dat je concentratieproblemen hebt? Het lijkt misschien lastig omdat je brein niet gewend is aan hyperfocus, maar stap voor stap, met een beetje geduld, zijn er echt veranderingen mogelijk…

En wat is er leuker dan het oefenen met schilderen op nummer? Een leuke methode waar je het proces van A tot Z onder controle kan krijgen terwijl je elk genummerde stukje schildert. Beleef deze ervaring, focus je op het schilderen, elke penseelstreek, elke kleur en uiteindelijk het geweldige resultaat. Voel de emoties die deze bewegingen je brengen. Elke kleine stap richting jouw einddoel.

 


Schilderen op nummers: leuk en ontspannend. Creëer je eigen meesterwerk!

De Kunst van Ontspannen met Figured’Art: je gelooft je ogen niet!

 

Schilderen op nummer maakt het mogelijk om tijd voor jezelf te nemen. Het is een vorm van kunst en een creatieve hobby die angst verminderd en innerlijke rust brengt (met bijbehorende positieve emoties). Kunst zorgt voor een beter welbevinden.

De methode schilderen op nummer vereist geen kennis of technische ervaring. Je hoeft niet te weten hoe je moet schilderen, het is toegankelijk voor iedereen. Voor alle smaken en veel gevarieerde schilderen die er beschikbaar zijn. Het laat je twee essentiële kwaliteiten ontwikkelen: geduld en concentratie. In het leven gebeurt er niks binnen een seconde. Je moet het proces waarderen, niet alleen het eindresultaat. Ervaar het plezier en zie hoe jouw canvas vorm krijgt.

Wat is er leuker dan jouw eigen foto schilderen? Bekijk onze gepersonaliseerde schilderen op nummer pakketten!

Bij Figured’Art bieden we talloze opties, de meeste prachtige schilderijen, om jou te ontspannen. Sommige creatieve hobby’s zijn duur, maar in dit geval is het toegankelijk voor iedereen (vanwege de zeer redelijke prijs).

Schilderen op nummer is niet alleen voor volwassenen, er is geen leeftijdsgrens voor het ontdekken van kunst. Sommigen beginnen heel jong, kinderen starten vaak voor hun tiende al met schilderen op nummer. Schilderen op nummer is ook een geweldig cadeau voor kunstliefhebbers. Het is een geweldig gevoel om te werken aan een schilderij dat bijna dezelfde kwaliteit heeft als de artiest waar het origineel van is. En ja, geloof in jezelf, jij kan dit. Ga langzaam, stap voor stap en werk op je eigen tempo. Het is geen wedstrijd, het is een reis naar vervulling.

Aarzel niet en test deze creatieve hobby met een alles-in-één pakket inclusief canvas, penselen en acrylverf van goede kwaliteit.