Hoe een diamond painting te sealen: Stapsgewijze handleiding

Hoe bescherm ik mijn diamond painting en zorg ik ervoor dat de diamanten goed op hun plaats blijven?

 

diamond painting sealen

 

Heb je eindelijk je diamond painting af? Gefeliciteerd, daar mag je trots op zijn! Hoewel diamond painting een therapeutische hobby is en je heeft geholpen te ontspannen, is het nog steeds een project dat nauwkeurigheid en concentratie vereist om een uniek en sprankelend kunstwerk te creëren. Het is nu tijd om je creatie te fixeren zodat de diamanten goed op hun plaats blijven en het te beschermen tegen stof en andere mogelijke schade. Zo kun je het inlijsten en thuis tentoonstellen, of cadeau doen aan een dierbare.

Dus, volg onze stap-voor-stap handleiding om je diamond painting effectief te fixeren!

 

Wat je nodig hebt om je diamond painting te sealen:

 

  • Je voltooide diamond painting
  • Sealer (lijmvernis, transparante lijm of speciale diamond painting lijm)
  • Een kwast
  • Een roller voor diamond painting
  • Een doek

 

Wat is een sealer?

 

diamond paint sealer

 

Een sealer voor diamond painting is een speciaal ontworpen product om je diamond painting te beschermen en te behouden nadat het is voltooid. De sealer helpt bij het vastzetten van de diamanten harskralen op het canvas, terwijl het je creatie beschermt. Verschillende soorten sealers kunnen worden gebruikt voor je diamond painting:

  • Lijmlak: Deze is vaak verkrijgbaar in verschillende afwerkingen (mat, glanzend of zijdeglans), kies een versie op waterbasis om de diamanten niet te beschadigen.
  • Transparante lijm: Deze wordt transparant bij het drogen. Het is belangrijk om een niet-giftige lijm op waterbasis te kiezen.
  • Speciale diamond painting sealer: meestal op waterbasis, zorgt voor optimale hechting zonder de glans van de diamanten aan te tasten.

Ongeacht de lijm die je gebruikt om je diamond painting te fixeren, volg zorgvuldig de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen en drogen, om de beste resultaten te behalen en de schoonheid van je kunstwerk te behouden.

 

STAP 1: BEKIJK JE DIAMOND PAINTING

 

diamond paint sealer

 

Voordat je begint met het aanbrengen van de lijm om je diamond painting te fixeren en te beschermen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle diamanten kralen correct geplaatst en uitgelijnd zijn. Als je enkele losse of licht loszittende diamanten vindt, gebruik dan de bijgeleverde pincet in je diamond painting pakket om ze weer op hun plaats te zetten. Verwijder vervolgens eventueel vuil of stof dat op het canvas is neergedaald door het voorzichtig schoon te vegen met een zachte, droge doek.

 

STAP 2: BEREID JE DIAMOND PAINTING VOOR

 

diamond painting roller

 

Plaats je diamond painting op een vlakke en schone ondergrond. Het is belangrijk dat je diamond painting correct wordt geplaatst, zodat het volledig plat ligt en de randen niet over de tafel hangen. Vergeet niet om je oppervlak te beschermen om latere verrassingen te voorkomen. Leg een doek over je doek en rol er met een roller overheen om je diamond painting goed glad te strijken en ervoor te zorgen dat alle kralen goed aan het canvas hechten. Let op dat je niet te hard drukt, om beschadiging van de diamanten te voorkomen.

 

STAP 3: BRENG DE SEALER AAN OP JE DIAMOND PAINTING

 

Nu is het tijd om de sealer aan te brengen. Giet een kleine hoeveelheid lijm op een bord of palet. Elke borstel kan worden gebruikt om de lijm aan te brengen, of het nu een schuimborstel of een borstel met haren is. Het is echter belangrijk om een ​​brede borstel te kiezen, zodat je een goede controle hebt en in één beweging een groot aantal diamanten kunt bedekken. Breng een dunne en gelijkmatige laag sealer aan over het hele oppervlak van je diamond painting, waarbij je ervoor zorgt dat alle kralen goed bedekt zijn. Vertrouw niet op de witte kleur van de lijm in het begin, deze wordt transparant zodra deze droog is. Zorg er echter voor dat je niet te veel product aanbrengt, want dit kan het glansniveau van de diamanten verminderen.

 

STAP 4: LAAT JE DIAMOND PAINTING DROGEN

 

Nadat je de sealer hebt aangebracht, laat je je diamond painting op natuurlijke wijze drogen. De droogtijd is afhankelijk van de fabrikant van de lijm die je gebruikt. Lees gerust de instructies op de verpakking van je pot. Het is essentieel om de sealer volledig te laten drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap, omdat het hanteren van een nat of plakkerig diamond painting je canvas kan beschadigen.

 

STAP 5: BRENG EEN TWEEDE LAAG AAN (OPTIONEEL)

 

Afhankelijk van het type sealer dat je gebruikt en het beschermingsniveau dat je wenst voor je diamond painting, kun je ervoor kiezen om een tweede laag lijm aan te brengen. Als dat nodig is, zorg er dan voor dat de eerste laag volledig droog is voordat je verdergaat. Herhaal de stappen 3 en 4 om de tweede laag aan te brengen.

Nadat je diamond painting is beschermd en volledig droog is, kun je het inlijsten en trots tentoonstellen in je huis! Geniet van je prachtige meesterwerk en aarzel niet om nieuwe diamond painting projecten te beginnen om je creativiteit verder te uiten!