instructie diamond painting

Diamond painting tutorial: Onze stap-voor-stap instructies voor een sprankelend kunstwerk

 

instructie diamond painting

 

 

Ben jij klaar om je onder te dompelen in de betoverende wereld van diamond painting? Met deze relatief nieuwe hobby breng je een schitterend kunstwerk tot leven door kleine diamantjes op een zelfklevend canvas te plakken. Diamond painting is een mix van schilderen op nummer en borduren en is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt in creatieve hobby's, diamond painting biedt voor ieder wat wils. Met eenvoudige instructies leer je snel de basis en zie je snel resultaat. Voor de meer gevorderden zijn er uitdagingen te vinden in grotere canvassen en complexere patronen. Je kunt zelfs je eigen ontwerpen maken op basis van foto's en gepersonaliseerde kits bestellen om een uniek kunstwerk te creëren.

Maar de voordelen van diamond painting gaan verder dan alleen het maken van prachtige, glinsterende kunstwerken. Het is ook een geweldige manier om stress te verminderen, creativiteit te stimuleren en quality time alleen of met vrienden en familie door te brengen.

 

instructie diamond painting

 

Ben jij klaar om jouw eerste diamond painting kunstwerk te maken? Onze stap-voor-stap handleiding begeleidt je door het proces en zorgt ervoor dat je geduld en concentratie opbrengt. Of je nu een klein of groot canvas hebt en welke vorm diamantjes je ook gebruikt, onze instructie heeft alle sleutels in handen voor het maken van een schitterend kunstwerk. Waar wacht je nog op? Laten we samen creatief aan de slag gaan!

 

STAP 1: JE HEBT EEN DIAMOND PAINTING KIT NODIG!

 

instructie diamond painting

 

 

Gelukkig hebben we een breed assortiment aan maten en ontwerpen beschikbaar bij Figured'Art. Onze diamond painting pakket bevatten alle accessoires die je nodig hebt om te beginnen: een zelfklevend doek, diamanten, een diamond painting pen, een waxplaat en een dienblad. Wil je meer weten over deze accessoires en hun gebruik? Lees dan zeker ons blogartikel hierover.

 

STAP 2: ZORG VOOR EEN SCHONE EN VLAKKE WERKRUIMTE EN LEG JE ACCESSOIRES OP TAFEL

 

Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt, omdat het belangrijk is om de kleine diamanten goed te kunnen zien. Als je werkt aan een groter doek, kan een lichtpad eronder het proces vergemakkelijken.

 

STAP 3: BEKIJK DE LEGENDA AAN DE ZIJKANT VAN HET DOEK

 

 

instructie diamond painting

 

De legenda bevindt zich aan de zijkant van het doek. Zoals je zult merken, bestaat het patroon dat op het kleefdoek is gedrukt uit symbolen, die elk overeenkomen met een kleur diamant. Zodra je de kleur hebt gekozen waarmee je wilt beginnen, zoek dan naar de bijbehorende diamantzak.

We raden aan om de zakjes met steentjes één voor één te openen, afhankelijk van de kleur die je nodig hebt. Je kunt ze ook in een klein plastic zakje in je kit of in een opbergdoos plaatsen. Vergeet niet om het kleurnummer op de zak te schrijven, zodat je later gemakkelijk terug kunt vinden welke kleur je nodig hebt voor je kunstwerk.

Giet een kleine hoeveelheid diamanten in de lade en zorg ervoor dat de kralen niet overlappen en met de juiste kant naar boven zijn gericht.

 

STAP 4: BRENG DE DIAMANTEN AAN

 

instructie diamond painting

 

Begin met het verwijderen van een klein stukje van de beschermfolie van de canvas. Pak je diamond painting pen en druk deze op de waxplaat, pak vervolgens een diamant uit het plateau. Je moet de diamant altijd aan de opstaande kant vastpakken. Plaats de diamant op het overeenkomstige symbool op de canvas met de pen en druk zachtjes aan. Je zult een klein "klik" geluid horen als het aan de canvas vastplakt. Herhaal dit proces totdat je het hele gedeelte hebt gevuld.

 

instructie diamond painting

 

Als je met meerdere kleuren werkt, zorg er dan voor dat je per kleine sectie werkt en een kleur afmaakt voordat je doorgaat naar de volgende. Dit voorkomt dat je per ongeluk kleuren door elkaar mengt.

 

instructie diamond painting

 

STAP 5: GA SNELLER TE WERK

 

Als je grote delen van één kleur moet invullen, kan je de meervoudige punt gebruiken! Met deze tool kan je meerdere diamanten tegelijk oppakken en deze veel sneller op de canvas aanbrengen dan met de traditionele diamond painting pen. Dit bespaart je tijd en helpt je ook om de diamanten correct uit te lijnen. Je kunt het op dezelfde manier gebruiken als de pen met enkele punt, gewoon dippen in de was, de diamanten oppakken van het plateau (zorg ervoor dat ze goed uitgelijnd zijn op het plateau) en ze op de canvas plaatsen. En zo verder!

 

STAP 6: AFWERKING

 

Als je alle diamanten hebt aangebracht, gebruik dan een deegroller of een zware, platte oppervlakte (zoals een groot boek bijvoorbeeld) en druk voorzichtig op de voltooide delen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de diamanten stevig op hun plaats zitten.

 

STAP 7: INLIJSTEN VAN JE DIAMOND PAINTING

 

Je diamond painting is eindelijk af, gefeliciteerd! Nu kun je ervoor kiezen om het in te lijsten of het zo op te hangen. Veel klanten kiezen ervoor om hun diamond painting in te lijsten, omdat dit een professionele uitstraling geeft.

En dat is het! Nu kun je opscheppen over je vaardigheden tegen iedereen die je meesterwerk bewondert!

Diamond painting is een leuke en lonende creatieve hobby waar velen van jullie van zullen genieten. Door deze diamond painting tutorial en stap-voor-stap instructies te volgen, kun je een prachtig sprankelend meesterwerk creëren waar je trots op kunt zijn. Dus wacht niet langer en laat je verbeelding schitteren!