HOE WERKT SCHILDEREN OP NUMMERS?

De schilderijen zijn genummerd in lijn met de nummering van kleine potjes verf (de kleur van pot nummer 5 moet bijvoorbeeld aangebracht worden in alle gebieden met nummer 5 op het canvas).

Schilderen op nummers is niet moeilijk. Met schilderen op nummers creëer je stap voor stap een prachtig schilderij.


Zet een glas water klaar zodat je de penselen eenvoudig schoon kan maken. Maak de penseel schoon als je klaar bent met een bepaalde kleur. Het is noodzakelijk om de penseel daarna droog te maken met een doek. Sla deze stappen niet over, hierdoor krijg je de kleuren op de mooiste, meest precieze en briljante manier op het doek!


Je kunt jouw canvas nu gaan schilderen. Start met de kleur en het gebied van jouw keuze. Er is geen specifieke volgorde die je moet volgen. We raden wel aan om met de grotere gebieden te beginnen, gevolgd door de middelgrote gebieden en eindig met de kleinere gebieden. Schilder ook van boven naar beneden. Probeer één kleur per keer te schilderen. Zo hoef je de penseel niet te vaak schoon te maken.

Vul de nummers achter elkaar op. Laat een gebied grondig drogen voordat je de aangrenzende gebieden schildert, zo voorkom je vlekken.

Laat geen witte stukken tussen de gebieden, alles moet ingekleurd zijn.

Neem je tijd, geniet van het moment: je bent nu een artiest!

Heb je nog steeds vragen over het schilderen op nummers? Wil je zien hoe het werkt? Je kunt onze andere artikelen lezen en onze Klanten Feedback pagina bekijken om te zien hoe prachtig jouw schilderen kunnen worden.