Alles over Schilderen op nummers

Schilderen op nummer: alles wat je erover weten 😊

Wat is Schilderen op Nummer?

 

Schilderen op nummer is een creatieve hobby om kunst te maken, bestaand uit schilderen op een voorbedrukt canvas. Het canvas is verdeeld in een groot aantal genummerde gebieden.

Het doel is om elk genummerd gebied (het nummer correspondeert met een bepaalde kleur) te schilderen met de bijgeleverde verf. Als je alle nummers geschilderd hebt, dan ontstaat er een prachtig schilderij.

Er zijn meer dan 2000 ontwerpen beschikbaar. Dit zijn complete pakketten met alle materialen die je nodig hebt om te starten met schilderen op nummer.

 

JA, ook jij kunt een meesterwerk schilderen vanuit huis! Wij maken het graag makkelijk voor jou!

 

Schilderen op nummer benadrukt het feit dat een schilderij opgebouwd is uit verschillende kleuren en vormen. Gescheiden lijken ze abstract, maar allemaal samen krijgt het geheel een nieuwe betekenis.

Schilderen op nummer maakt het mogelijk om verschillende zones, de variatie in kleur en de verandering van tonen te identificeren (van een foto). Dit is onderdeel van een leermethode om geleidelijk nieuwe kunstwerken te kunnen maken van een blanco canvas. Door ervaring op te doen ga je vloeiendere penseelstreken maken en kun je makkelijker de verschillende gebieden van elke foto visualiseren.

Hoe werkt Schilderen op Nummer nu precies? Bekijk het genummerde ontwerp hieronder.

Schilderen op NummersFoto met de genummerde gebieden van een vereenvoudigd 8 kleuren ontwerp.

 

Schilderen op NummersResultaat na schilderen (vereenvoudigd 8 kleuren ontwerp, alleen voor illustratieve doeleinden).

 

Waarom is dit fenomeen nu zo populair? Hoe kun je zo’n succes uitleggen?

 

In de maatschappij van tegenwoordig moet alles snel. Schilderen op nummer zorgt voor ontspanning bij mensen en laat mensen zich concentreren op het creëren van kunst.

Sommige mensen kiezen ervoor om te ontspannen met sport of een meditatie, en anderen ontspannen met het creëren van kunst. Schilderen op nummer is één van de beste manieren om heerlijk te ontspannen.

Maak je kunstwerk stap voor stap voor een resultaat van goede kwaliteit. Als je klaar bent kun je het kunstwerk aan vrienden laten zien, of thuis ophangen.

Schilderen op Nummers

Neem de controle over jou leven met schilderen op nummer: ontspannen door middel van kunst

 

De geschiedenis van Schilderen op Nummer:

 

Schilderen op nummer is lange tijd geleden ontstaan. Deze leuke activiteit werd in de jaren ’50 populair in de Verenigde Staten door Dan Robbins, een kunstenaar in dienst van het Amerikaanse bedrijf Palmer Show Card Point Co. van Max S. Klein.

Aan de andere kant was Leonardo da Vinci zeker de voorloper en de eerste die deze schildertechniek toepaste. Hij staat er bekend om dat hij zijn studenten leerde om een blanco canvas te nummeren en begeleidde zijn studenten bij het kiezen van de verschillende kleuren verf.

Dan Robbins leende dit idee en maakte de schilderkunst toegankelijk voor iedereen, door verschillende ontwerpen te maken.

Het was direct een succes en Palmer Show Card Co. heeft daarna veel schilderpakketten voor volwassenen ontwikkeld.

Schilderen op NummersDan Robbins: de maker van de eerste schilderen op nummer.

De boodschap van die tijd was heel artistiek: iedereen kan een beroemde schilder worden, misschien ben jij wel de nieuwe Rembrandt!

Miljoenen Amerikanen, zoals de toenmalige president Dwight Eisenhouwer, begonnen met schilderen op nummer en matchte kleine potjes verf met de nummers op het doek.

Veel artiesten uit die tijd gebruikten de techniek van het schilderen op nummer bij de voorbereiding van het naschilderen van foto’s.

Hiermee begon ook het Pop-art effect in de jaren ’60. Andry Warhol bracht half afgemaakte schilderen van Pop-art op de markt. Deze werden DIY (Do It Yourself) genoemd. 

Schilderen op Nummers

Een doe-het-zelf schilderbeweging is geboren!

 

Wat is een schilderen op nummer pakket?

 

Een schilderen op nummer pakket bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen:

  • Verschillende kwasten, geschikt om gebieden van verschillende grootte mee te schilderen.
  • Een linnen canvas. De maat kan variëren op basis van het gekozen model. Het canvas is genummerd, deze nummers refereren aan de te schilderen gebieden.
  • Kleine potjes met genummerde verf, gebaseerd op acryl (te verdunnen en schoon te maken met water) en speciaal aangepast op het pakket dat je gekozen hebt. Elke kleur refereert met een specifiek nummer. Deze verf gebruik je om de gebieden met dezelfde nummers op het bedrukte canvas te schilderen (het mengen van kleuren is niet nodig).
  • Een kleine afbeelding van het verwachte resultaat, om je te gidsen tijdens het schilderen.
  • Accessoires om het canvas op te hangen, inclusief 2 schroeven en 2 haken.

 Schilderen op Nummers

 

Hoe schilder je een Schilderen op Nummer canvas?

 

Als het doek uitgerold is en de verfpotjes staan bij je in de buurt, hoe ga je dan verder? Dit is een veel gestelde vraag. Het kan verleidelijk zijn om met een gebied te beginnen en direct de omliggende gebieden te schilderen, zodat je snel klaar bent. Helaas moet je rekening houden met het openen/sluiten van de potten verf en het reinigen van de kwasten als je van kleur veranderd.

 Schilderen op Nummers

 

Daarom raden we aan om één kleur tegelijk te schilderen. Begin met de grootste gebieden, het liefst van boven naar beneden. Hierdoor voorkom je dat je met de handen door het geschilderde gebied veegt. Na de eerste kleur kun je kleur voor kleur doorgaan met schilderen. Zorg ervoor dat een geschilderd gebied droog is voordat je de aangrenzende gebieden gaat schilderen. Zo voorkom je vlekken. Maak de kwast schoon als je met één kleur klaar bent. Laat geen witte stukken tussen de gebieden, alles moet aangrenzend aan elkaar geschilderd zijn. Als je twijfelt over welke kleur je moet gebruiken, bekijk dan de meegeleverde miniatuur foto van het te verwachten resultaat.

 

Wat voor pakketten zijn er?

 

Tegenwoordig is de printkwaliteit beter en zijn de technieken geëvolueerd waardoor het mogelijk is om veel verschillende pakketten aan te bieden.

Bij Figured’Art is er veel keuze aan pakketten voor volwassenen. Er is er zeker één die aan jouw verwachtingen voldoet. Of je nu van Japanse schilderijen, feesten, bloemen, Provençaalse landschappen, dieren of zelfs teddyberen houdt, er zit altijd iets voor je bij. We hebben ook mogelijkheden voor diegene die wil beginnen met Pop-art, naakt schilderen of het naschilderen van meesterwerken zoals de Sterrennacht van Van Gogh.

Voor kinderen hebben we ook tientallen pakketten in het assortiment, met een hele reeks eenvoudige, leuke en kleurrijke canvassen.

Schilderen op Nummers
Een prachtig meesterwerk gemonteerd op een houten frame!

Bovendien kun je bij Figured’Art ook op maat gemaakte pakketten bestellen van eigen persoonlijke foto’s. Zo werkt het: zodra we jouw foto ontvangen hebben, gebruiken we een techniek om de verschillende gebieden en kleuren te analyseren en de markering van een gebied te definiëren. Daarna printen we dit op canvas en maken we de verfpotten die overeenkomen met de benodigde kleuren.

Of je nu alleen of samen met je kinderen wil ontspannen, de muren in huis wil opfleuren met zelfgemaakte decoratie: geniet van de ervaring van het Schilderen op Nummer en dit heerlijke moment ontspanning.

Neem de tijd en geniet van het moment.. je bent nu een kunstenaar!