De technieken van acrylverf voor je schilderen op nummer schilderij

Schilder als een professional door verschillende technieken van acrylverf toe te passen!

Heb je je Figured'Art schilderen op nummer kit gekozen? Al onze kits worden geleverd met een voorgenummerd canvas, acrylverf en penselen. Het is nu tijd om serieus aan de slag te gaan en te beginnen met schilderen!

 

Techniken der Acrylmalerei Malen nach zahlen

 

 

Acrylverf is een op water gebaseerd medium, dat bekend staat een snelle droogtijd te hebben. Het biedt veelzijdigheid en kan op verschillende manieren worden aangebracht - van dunne wassingen tot dikkere lagen - en het kan worden gemengd met andere media om verschillende texturen en effecten te creëren.

Hier zijn enkele toe te passen methoden die jouw schilderij nog realistischer zullen maken. Over het algemeen zullen de technieken die je gebruikt afhangen van jouw schilderstijl en het effect dat je wil bereiken in jouw kunstwerk. Aarzel niet om verschillende technieken uit te proberen om degene te vinden die het beste werken voor u en jouw schilderstijl.

 

ALLEREERST, DE VRAAG DIE VAAK WORDT GESTELD WANNEER MEN BEGINT MET ACRYLSCHILDEREN: MET OF ZONDER WATER?

 

Techniken der Acrylmalerei Malen nach zahlen

 

Je kunt acrylverf gebruiken met of zonder water, afhankelijk van het gewenste effect.

Het toevoegen van water aan acrylverf kan het vloeibaarder maken en gemakkelijker om mee te werken. Dit kan vooral handig zijn voor beginners die nog leren hoe ze hun penselen onder controle kunnen houden. Water kan ook worden gebruikt om een meer doorschijnend effect te creëren, waardoor sommige van de onderliggende lagen zichtbaar blijven. Te veel water kan echter de verf te veel verdunnen, waardoor het moeilijk wordt om levendige kleuren te krijgen en de nummers op jouw canvas perfect te bedekken.

Het direct gebruiken van acrylverf uit de pot zonder water, zal een meer dekkend effect geven met levendigere kleuren. Deze methode is vooral handig voor het creëren van textuureffecten, waarbij de verf dik wordt aangebracht en in lagen wordt achtergelaten om te drogen. De verf die in dikkere lagen wordt aangebracht, zal gemakkelijker de genummerde gebieden op jouw canvas bedekken.

 

DE MENGTECHNIEK VOOR GRADATIES EN OVERGANGSEFFECTEN

 

De mengtechniek houdt in dat twee kleuren worden gemengd om een zachte en geleidelijke overgang te creëren.

 

 

Techniken der Acrylmalerei

 

Er zijn twee hoofdmethoden voor het verloop in acrylschilderen: nat-in-nat mengen en droog-op-nat mengen.

 

Nat-in-nat mengen

 

Deze methode houdt in dat een droge kwast wordt gebruikt om de kleuren te vervagen. Hiervoor zou je eerst een lijn van elke kleur moeten aanbrengen aan beide zijden van het gebied waar je het verloopseffect wil creëren. Vervolgens gebruik je een droge kwast om de kleuren te vervagen door heen en weer te bewegen. Dit creëert een zachte en subtiele overgang die kan worden gebruikt om delicate overgangen tussen kleuren te creëren.

 

Droog-op-nat mengen

 

De tweede methode houdt in dat je een vochtige kwast gebruikt om de kleuren te mengen. Voor deze techniek breng je twee verschillende kleuren naast elkaar aan en gebruik je vervolgens een vochtige kwast om de kleuren samen te mengen. Dit kan worden gedaan door cirkelvormige bewegingen te maken of door een vegende beweging te gebruiken om de kleuren te mengen - het creëert een vloeiender en gelijkmatiger verloopseffect.

De verloopstechniek in acrylschilderen is nuttig voor veel verschillende soorten schilderprojecten. Je kunt het gebruiken om zachte achtergronden, kleurverlopen, licht- en schaduweffecten te creëren of gewoon om textuur en diepte aanjouwwerk toe te voegen.

Met behulp van verlopen kun je ook licht- en schaduweffecten in jouw werk creëren door bijvoorbeeld een lichtere kleur te gebruiken om een zachte overgang te creëren tussen de verlichte en donkere gebieden van jouw schilderij. Dit kan helpen om diepte en realisme aan jouw werk te geven.

Je kunt ook een verloop creëren met behulp van een spons. Voor deze methode breng je eerst de basiskleur aan op jouw doek en dompel je vervolgens een spons onder in de kleur die je wil gebruiken voor het verloop. Je stempelt de spons daarna op het doek om een lijn van kleur te creëren en gebruik je de spons verder om het gebied tussen de basiskleur en de gecreëerde kleurlijn te deppen. Dit creëert een zachte en subtiele verloopseffect, dat kan worden gebruikt om delicate overgangen tussen kleuren te creëren.

 

SCHILDEREN OP NUMMER: DE "LAAG-OP-LAAG" TECHNIEK

 

De laag-op-laag techniek is een veelgebruikte methode die door kunstenaars wordt gebruikt om diepte, textuur en complexiteit aan hun werk toe te voegen. Het houdt in dat er lagen verf worden aangebracht om unieke visuele effecten te creëren.

 

malen nach zahlen erwachsene

 

De laag-op-laag techniek houdt in dat je een laag verf aanbrengt, deze volledig laat drogen en het proces vervolgens herhaalt met een andere verflaag. Herhaal dit proces indien nodig is om het gewenste effect te bereiken.

Een van de belangrijkste redenen waarom kunstenaars deze techniek gebruiken, is om schaduwen en reflecties te creëren. Door verschillende kleuren over elkaar aan te brengen, kun je diepere tinten en subtielere nuances creëren. Om bijvoorbeeld een schaduw te creëren, kun je een donkere verflaag aanbrengen en vervolgens opeenvolgende lagen van lichtere kleuren toevoegen om een verloopseffect te creëren.

Het is belangrijk om elke verflaag volledig te laten drogen voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht. Als je een verflaag aanbrengt op een nog natte laag, kan dit vlekken en strepen veroorzaken in jouw werk.

 

DE "GLACEERTECHNIEK”

 

De glaceertechniek houdt in dat er een dunne laag transparante verf wordt aangebracht over een droge verflaag om licht- en diepte-effecten te creëren.

Om een glans te creëren, moet het acrylverf verdunt worden met water of een transparant acrylmedium. Vervolgens breng je een dunne laag verdunde verf aan over een droge verflaag. Je kunt zoveel glanslagen aanbrengen indien nodig is om het gewenste effect te bereiken.

Glanzen kunnen worden gebruikt voor verschillende effecten, zoals het creëren van schaduwen, reflecties en lichteffecten. Door het gebruik van transparante glanslagen kun je diepte en transparantie-effecten creëren die moeilijk te bereiken zijn met andere acrylschildertechnieken.

Glanzen kunnen ook worden gebruikt om kleuren intenser te maken of subtiele kleurnuances te creëren. Door een glacis van complementaire kleur aan te brengen over een droge verflaag, kun je helderheid en intensiteitseffecten creëren die niet mogelijk zijn met slechts één laag verf.

Het is belangrijk om elke glanslaag volledig te laten drogen voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht.

 

SCHILDEREN OP NUMMER: DE "IMPASTO" TECHNIEK

 

De impasto techniek houdt in dat dikke verf wordt aangebracht om textuur en reliëfeffecten te creëren in jouw kunstwerk.

 

malen nach zahlen erwachsene

 

Impasto wordt bereikt door een brede en dikke kwast te gebruiken die is beladen met een grote hoeveelheid acrylverf door de verf aan te brengen op het oppervlak van het doek met korte en snelle penseelstreken, waardoor een ruwe textuur wordt ontstaan. Impasto wordt vaak gebruikt om beweging aan een kunstwerk toe te voegen of interessante oppervlaktetexturen te creëren.

Deze techniek kan worden gebruikt voor verschillende soorten schilderprojecten, waaronder landschappen, stillevens en portretten. Impasto kan worden gebruikt om licht- en schaduweffecten toe te voegen, diepte en textuur aan een landschap te geven, of materiaaleffecten in een stillevens te creëren. Impasto kan ook dimensie toevoegen aan een portret door interessante oppervlaktetexturen te creëren.

Impasto kan op zichzelf worden gebruikt of in combinatie met andere acrylschildertechnieken om een verscheidenheid aan visuele effecten te creëren. Als er bijvoorbeeld wordt gecombineerd met glans, kan impasto worden gebruikt om subtiele lichteffecten te creëren. Samen met mengtechnieken kan impasto worden gebruikt om soepele overgangen tussen kleuren te bereiken.

De kleuren die worden gebruikt voor impasto kunnen variëren afhankelijk van het project en het gewenste effect. Warme kleuren kunnen worden gebruikt om een gevoel van beweging en warmte te creëren, terwijl koele kleuren kunnen worden gebruikt om een rustige en serene sfeer te creëren. Levendige en heldere kleuren kunnen worden gebruikt om licht- en schaduweffecten te creëren, terwijl donkere kleuren kunnen worden gebruikt om een gevoel van diepte en mysterie te creëren.

Nu ligt het aan jou! Figured'Art begeleidt je tijdens het heel proces van je schilderen op nummer schilderij. Onthoud dat het een ontspannende activiteit moet blijven, maar waarom zou je jezelf niet uitdagen om je techniek te verbeteren met elke schilderij?