Alle kennis over punch needle pakket

Punch needle: de creatieve hobby die in opkomst is!


Punch needle is een veelzijdige en leuke techniek die kan worden gebruikt om een breed scala aan patronen te creëren op verschillende soorten stoffen. In slechts een paar jaar tijd is punch needle een onmisbare activiteit geworden voor liefhebbers van therapeutische creatieve hobby's.

 

punch needle pakket

 

Het punch needle is een type borduurwerk waarbij een tool genaamd een priknaald, of "punchnaald", wordt gebruikt om een patroon van lussen of textuur op de stof te creëren. Figured'Art biedt vele ontwerpen aan om aan al uw creatieve wensen te voldoen, of het nu gaat om het ophangen aan de muur van uw slaapkamer of om cadeau te geven aan een van uw dierbaren.


DE BEGINNERS PUNCH NEEDLE PAKKET VAN FIGURED'ART


Onze punch needle kit bevat alles wat u nodig heeft om aan uw nieuwe project te beginnen: een linnen doek in 26x26cm formaat met het gedrukte patroon, een punchnaald, wol, een borduurraam en een draadinrijger.

Laten we iets dieper ingaan op de details en de belangrijkste tools verkennen:


Ontdek de sleutel tot het maken van prachtige punch needle projecten - de punch naald! 

 

punch naald

 

Dit draagbare gereedschap heeft een naald aan de ene kant en een handvat aan de andere kant. De naald heeft een klein gaatje bij de punt, dat wordt gebruikt om de wol door de stof te prikken en de lussen te creëren. Het handvat van de punch needle wordt gebruikt om de diepte van de naald te regelen en de lengte van de lussen te bepalen.

Om de punchnaald te gebruiken, wordt de stof strak op een borduurring gespannen en wordt de wol door de naald gevoerd. Vervolgens wordt de naald gebruikt om de wol door de stof te prikken, waardoor er een reeks lussen aan de onderkant van de stof ontstaat. Deze lussen kunnen ongewijzigd blijven om een ​​zachte en pluizige textuur te creëren, of ze kunnen worden afgeknipt om een ​​gladdere oppervlakte te creëren.

Met deze punchnaald in handen kun je beginnen met het maken van prachtige punch needle projecten. Ontdek het nu met onze Figured'Art punch needle starter kit, inclusief alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan!


De punch needle doek

 

punch needle doek

 

De geweldige wereld van punch needle is niet compleet zonder de perfecte canvas. En laten we eerlijk zijn, het kiezen van de juiste stof is essentieel voor het maken van een meesterwerk. Dat is waarom wij bijzonder dol zijn op onze katoenen canvas! Waarom? Omdat het gemakkelijk te hanteren is en een nette afwerking geeft, vooral voor beginners. Onze punch needle stoffen coupons zijn beschikbaar in het formaat 26x26cm, wat resulteert in een afgewerkt werk met een diameter van 20cm. En alsof dat nog niet genoeg is, is de stof al voorbedrukt met het patroon dat je hebt gekozen, zodat je alleen nog maar het patroon hoeft te volgen en te punchen!


De borduurtrommel

 

punch needle borduurtrommel

 

Het perfecte punch needle patroon begint met de juiste spanning van je stof. En hoe doe je dat? Met een borduurring natuurlijk! Deze handige ring zorgt ervoor dat je stof strak gespannen wordt, waardoor het gemakkelijk wordt om met je naald door de stof te prikken.

 

punch needle borduurtrommel

 

Een borduurring is een ronde ring die wordt gebruikt in de borduurkunst om de stof strak gespannen te houden tijdens het borduren van een patroon. De ring bestaat uit twee ringen die in elkaar passen en het materiaal stevig vasthouden.

De binnenring van de borduurring heeft een gladde, afgeronde rand om beschadiging van de stof te voorkomen. De buitenring is groter en heeft een mechanisme om de binnenring op zijn plaats te houden en de stof strak te trekken.

Om de borduurring te gebruiken, plaats je de stof op de binnenring en trek je de buitenring aan. Plaats de ring vervolgens op een vlakke ondergrond met het patroon naar boven gericht en begin met borduren op de strak gespannen stof. Dit zorgt voor een nauwkeurige afwerking en een professionele uitstraling.

Een punch needle borduurring is een essentieel hulpmiddel voor alle handborduurders. Ze helpen de stof strak te houden, waardoor het gemakkelijker wordt om het patroon te volgen en zorgen voor een uniform en professioneel eindresultaat.


Wol voor punch needle

 

Wol voor punch needle

 

Wanneer je begint met punch needle, kan het moeilijk zijn om het juiste type garen te kiezen. Het kan namelijk invloed hebben op het uiterlijk, de textuur en de duurzaamheid van je werk. In onze punch needle kit leveren wij garen met grote lussen om een dikke maar toch elegante afwerking te creëren. Bovendien is het volkomen normaal dat je bij het beginnen met deze creatieve hobby kleine foutjes maakt tijdens het proces. Daarom zorgen we er altijd voor dat je voldoende garen hebt om je project af te maken. We leveren zelfs 30% meer dan wat je normaal gesproken nodig zou hebben om eventuele haperingen te voorkomen.

Nu ben je klaar om aan de slag te gaan met punch needle! Onze punch needle tutorial helpt je om een verbluffend werk te creëren dat je aan de muur kunt hangen of als onderdeel van een groter naaiproject kunt gebruiken. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en te ontspannen, terwijl je iets moois en unieks maakt!