Alles over diamond painting

Diamond painting: Alles wat je moet weten 😊

diamond painting

 

Diamond painting is een nieuwe hobby, een therapeutische manier om prachtige schilderijen te creëren. Het lijkt op borduren en schilderen op nummers. Hoewel het vrij nieuw is, is diamond painting al heel populair geworden. Dit komt vooral door het verslavende karakter en de eenvoud.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over diamond painting, wat je ermee kunt winnen en hoe je ermee begint.

 

Wat is Diamond Painting?

 

Diamond painting is een methode om een ‘schilderij’ te maken door gekleurde, glanzende stukjes hars op een pixelafbeelding te plakken. Het eindresultaat is een sprankelend diamond painting van de afbeelding die jij gekozen hebt.

Diamond painting is zo verslavend en eenvoudig dat het vaak wordt vergeleken met borduren. Gelukkig is diamond painting sneller en ben je er veel minder tijd aan kwijt! Het maakt niet uit of je een fervent handwerkster bent of dat je net begint: probeer diamond painting eens! Er wordt gezegd dat deze methode van ‘schilderen’ meer ontspannen is dan iedere andere ambacht dan ook, en wat is er beter dan ontspannen en iets creëren tegelijkertijd?

 

De geschiedenis van Diamond Painting

 

Diamong painting is ontstaan in 2015 als een meer therapeutische optie dan borduren. Het komt uit China en is heel snel populair geworden in de hele wereld. Velen vergelijken het met het maken van een mozaïek, of schilderen op nummers. Diamond painting is makkelijker en je maakt er minder troep mee.

Diamond painting werd oorspronkelijk gedaan door stukken harsdiamant op vilt te plakken. Het werd al snel duidelijk dat er een ondergrond nodig was die beter plakte, de diamanten vielen snel van het kunstwerk af. De plakkerige canvas maakte toen zijn entree!


diamond painting

 

Iedereen kan het

 

Diamond painting is geliefd, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Volwassenen genieten van de verlichting van stress en kinderen en tieners oefenen hun creatieve geest. Dit is echt een activiteit voor de hele familie.

diamond painting 

 

Vermindert stress en angst

 

Het meditatieve element van deze manier van werken helpt ons om ons te concentreren op het hier en nu. Deze kalmerende en ontspannende activiteit is daardoor erg effectief in het verlichten van stress en angst. 

 

Concentratie trainen

 

Diamond painting heeft jouw gehele aandacht nodig: elk stukje hars moet nauwkeurig geplaatst worden. Voor tieners die zich moeilijk kunnen concentreren op hun huiswerk is dit een geweldige activiteit. Zo trainen ze de hersenen.


Helpt bij fijne motorische vaardigheden

 

Fijne motorische vaardigheden is het gebruik van kleinere lichaamsdelen, zoals de ogen en de vingers. Het sorteren, oppakken en plaatsen van diamanten op het canvas verbetert de fijne motoriek.

 

Socialer leven

 

Er zijn veel speciale groepen mensen die genieten van diamond painting, of er graag meer van willen weten. Hier kun je jouw tips delen, advies vragen en zelfs nieuwe vrienden ontmoeten!

 

Stimuleert de creativiteit

 

Hoewel je een bepaalde afbeelding volgt is het toch zeker dat diamond painting de creativiteit stimuleert. Het eindwerk alleen is al genoeg om je te inspireren nog een schilderij te maken!

 

diamond painting

Hoe werkt Diamond Painting?

 

Het beste van diamond painting, is dat het ongelooflijk eenvoudig is.  Het creëren van een diamond painting van begin tot eind:

 • Kies eerst een afbeelding die je mooi vindt;
 • Elke afbeelding heeft pixels die refereren aan een bepaalde kleur hars;
 • Plak de stukjes hars op de plakkende afbeelding met de applicator pen;
 • Dat is het! Is dat even eenvoudig.

 


Jouw diamond painting pakket bevat alle tools die je nodig hebt om te beginnen:

 • Een canvas met de afbeelding met een laag lijm erop zodat de diamanten blijven plakken.
 • Alle diamanten in de verschillende kleuren die nodig zijn voor de afbeelding.
 • Een tray om de diamanten te scheiden en ze makkelijker op te pakken met de applicator pen (of de diamond painting pen).
 • Een diamond painting pen of was om in de punt van de pen te doen.

 

Wat zijn de verschillende opties bij Diamond Painting?

 

Er zijn verschillende opties bij diamond painting: ervaar er een aantal om jouw favoriet te vinden!

 • Je kunt kiezen tussen vierkante en ronde diamanten (ook wel drills genoemd). Vierkanten zorgen ervoor dat het schilderij er meer afgerond uitziet.
 • Alle schilderijen zijn in verschillende maten verkrijgbaar: hoe groter, hoe meer gedetailleerd
 • Er zijn ook 5D en 3D diamanten beschikbaar. Het verschil is het aantal facetten op elke diamant (hoe meer facetten, hoe groter de glinstering).
 • Partial Drill of Full Drill: kies tussen een geheel canvas diamond painting (Full Drill) of een gedeelte (Partial Drill).
 • Gepersonaliseerde diamond paintings: upload jouw foto en krijg deze toegestuurd voor diamond painting.
 • Pakketten met meerdere panelen zijn noodzakelijk voor kunstwerken die te groot zijn voor één canvas.
 • LED diamond painting pakketten zijn inclusief LED licht. Deze kun je achter het canvas bevestigen om de afbeelding te verlichten.

 

Waarom moet ik Diamond Painting proberen?

 

Het verlicht stress, verbetert de creativiteit en je fijne motoriek. Je zult tijd doorbrengen op een erg therapeutische en eenvoudige manier.

Start nu en vul jouw huis binnenkort met prachtige kunstwerken die je zelf gemaakt hebt!

diamond painting

 

Tips voor Diamond Painting

 

Als je met diamond painting begint leer je snel alle tips en tricks om diamond painting nog makkelijker en mooier te maken.

Om je een vliegende start te geven, vind je hieronder de beste tips voor diamond painting:

 • Bewaar jouw diamanten in een bewaar tray om de kleuren gescheiden en bij elkaar te bewaren.
 • Plak wat tape ronde de rand van de afbeelding voordat je begint. Zo blijft de afbeelding vrij van pluisjes.
 • Werk in het patroon van een dambord op grote vlakken met dezelfde kleur. Dit kan helpen om het minder eentonig te maken, en de lijnen recht te houden.
 • Prik, voordat je begint, met een stanleymes voorzichtig eventuele luchtbellen door.
 • Gebruik licht achter de afbeelding om het makkelijker te maken om elke pixel te zien zonder je ogen te forceren.
 • Gebruik blu tack in de penpunt als de was op is.

Met de grootste collectie diamond painting, meer dan 1000 afbeeldingen, vind je zeker iets dat bij jou past! Elke diamond painting wordt geleverd met al het materiaal dat nodig is om direct met jouw project te kunnen beginnen.