Een makkelijk te realiseren pop-art schilderij

Pop Art makkelijk : voeg kleur toe aan je interieur met schilderen op nummer!

 

tableau pop art

Geboren in de jaren 1950 in Groot-Brittannië en vervolgens in de Verenigde Staten, heeft de Pop Art beweging getracht de popcultuur in de kunstwereld te brengen door beelden en objecten uit het dagelijks leven als onderwerpen van zijn werken te gebruiken. Beïnvloed door voorgaande artistieke stromingen, met name dadaïsme en surrealisme, die ook het gebruik van alledaagse objecten in hun kunst verkenden, heeft de popart-stijl een belangrijke impact gehad op hedendaagse kunst en popcultuur in het algemeen, en blijft wereldwijd kunstenaars beïnvloeden.

 

HET POP ART SCHILDERIJ: HELDERE EN CONTRASTERENDE KLEUREN

 

 

tableau pop art animaux

 

Het Pop Art schilderij kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren en repetitieve patronen, evenals door zijn neiging om werken te creëren die een sterke visuele aanwezigheid hebben. Andy Warhol, bekend om zijn schilderijen van Campbell's soepblikken en zijn portretten van beroemdheden zoals Marilyn Monroe en Elvis Presley, is uitgegroeid tot een belangrijke artiest van hedendaagse kunst en wordt beschouwd als de leider van de beweging.

"Campbell's Soup Cans", een serie kunstwerken gemaakt in 1962 door de Amerikaanse kunstenaar, omvat 32 schilderijen, die elk een soort ingeblikte soep van het merk Campbell's vertegenwoordigen. De schilderijen zijn allemaal identiek, behalve de soepvariëteit afgebeeld op elk doek. Waarom zou je dit onderwerp schilderen, vraag je je misschien af? Deze serie symboliseert een kritiek op de Amerikaanse consumentenmaatschappij en zoals je kunt raden, heeft het een belangrijk debat opgeroepen over de artistieke waarde ervan. Ondanks dit, wordt het vandaag de dag beschouwd als een van de belangrijkste werken van moderne kunst.

Hoewel de schilderijen allemaal vergelijkbaar zijn qua samenstelling, heeft Warhol voor sommige soepvarianten felle kleuren gebruikt, terwijl andere in meer sobere tinten zijn geschilderd. Hij heeft ook verschillende technieken gebruikt om de etiketten van elk blikje te vertegenwoordigen.

 

KUNSTWERKEN TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN

 

Pop Art kunstenaars hebben ook massaproductietechnieken gebruikt om kunstwerken te creëren die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals zeefdrukken, offsetdrukken en ets technieken om afbeeldingen in grote hoeveelheden te produceren, wat heeft geholpen om kunstwerken toegankelijker te maken voor het grote publiek.

 

tableau pop art

 

De Pop Art beweging heeft een grote impact gehad op hedendaagse kunst en de popcultuur in het algemeen. Het heeft veel hedendaagse kunstenaars beïnvloed, evenals reclame, muziek en mode. Deze stroming heeft het idee verworpen dat kunst serieus moet zijn en voorbehouden aan een intellectuele elite, door gebruik te maken van populaire beelden om kunstwerken te creëren die toegankelijk zijn voor iedereen. Deze democratisering van de kunst heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe publieken om ervan te genieten.

 

EEN MAKKELIJK POP ART SCHILDERIJ VAN DIEREN

 

tableau pop art animaux


Wil je makkelijk de Pop Art stijl in je schilderijen overnemen? Pop Art viert de iconen en symbolen van de popcultuur, die vaak worden over het hoofd gezien door meer traditionele kunstvormen, maar ook kleurrijke dieren. Dus waarom maak je niet je eigen schilderen op nummer Pop Art schilderij? Leeuwen, zebra's of honden, er is voor elk wat wils!

 

tableau pop art animaux

 

Met zijn levendige kleuren zal je schilderen op nummer makkelijke schilderijen je vrolijke en speelse houding weerspiegelen! Als je een expressief en creatief persoon bent, kan een Pop Art schilderij een leuke manier zijn om jezelf uit te drukken en je zal in staat zijn om prachtige decoratieve stukken voor je huis te creëren. De felle kleuren en repetitieve patronen zullen ongetwijfeld een vleugje persoonlijkheid en dynamiek toevoegen aan elke kamer.

Dus waarom zou je niet de schilderen op nummer techniek gebruiken om makkelijk een uniek Pop Art dierenschilderij te creëren? Figured Art begeleidt je gedurende je schilderwerk voor een levendig en krachtig resultaat, waardig voor de grootste namen in de Pop Art beweging!