10 tips voor een perfecte diamant borduurwerk

Diamond painting in 10 handige tips!

 

diamond painting

 

Diamond painting is een DIY-kunstvorm waarmee je een kunstwerk kunt maken door gekleurde strassteentjes op een zelfklevend canvas te plaatsen. Je kunt er prachtige kunstwerken mee maken terwijl je plezier hebt en je creativiteit oefent, en het is ook een geweldige stressverlichter. Of je nu je woonkamer versiert of een geliefde een cadeau geeft, bekijk onze 10 tips voor je volgende diamond painting.


Kies het juiste canvasformaat voor je diamond painting


Het kiezen van het juiste canvasformaat lijkt vaak triviaal als het om je schilderij gaat. Diamond painting op canvas is een activiteit waar je meerdere uren over doet voor een uitstekend eindresultaat. Om na verloop van tijd gemotiveerd te blijven, moet je rekening houden met je vaardigheidsniveau. Voor degenen die gewend zijn aan deze kunst zullen diamantborduursels van 45 x 45 cm, 50 x 60 cm of 60 x 60 cm geen probleem zijn, omdat ze ervaring hebben. Zij hebben ook het grote geduld en de regelmaat van handelen ontwikkeld die de beoefening van deze activiteit vereist.

Kleinere diamond painting canvassen (25 x 25 cm of 30 x 30 cm) zijn geschikt voor beginners die langzamer aan een dergelijk project zullen werken. Dit voorkomt dat ze overweldigd worden door de taak en geleidelijk vertrouwd raken met de verschillende diamond painting technieken.

Elk van onze kits bevat alle materialen die je nodig hebt om van je schilderij een perfect kunstwerk te maken: zelfklevend canvas, zakjes diamanten, pincet, pen, bakje, was, enz. Je kunt de schitterende producten ontdekken in onze collectie diamond paintings met steden, bloemen, landschappen of dieren. Je vindt bij ons het juiste canvasformaat om je diamant painting te maken. Je kunt zelfs een schilderij personaliseren met een eigen foto's.


Lijn de diamanten correct uit met een liniaal

Zorg voor een vlakke, egale ondergrond voordat je begint te werken. Het vlakke oppervlak waarop je canvas rust kan een snijplank of een knutseltafel zijn. Aarzel niet om een liniaal mee te nemen om de te leggen stukken hars uit te lijnen. Met de liniaal kun je met zorg en precisie verder met je project. Op je canvas moet de liniaal voorzichtig langs de lijnen van het canvas worden gelegd. Zodra de liniaal stevig op het oppervlak ligt, kun je veilig je diamond painting stenen plaatsen.

Afhankelijk van het ontwerp dat je op je canvas wilt maken, kun je ook een speciale diamond painting liniaal gebruiken: de vierkante liniaal met de lijn in het midden of de ronde liniaal met gatuitsparingen. Nadat je de diamond painting strass-steentjes voorzichtig door de gleuf in het voorwerp hebt geplaatst, moet je de liniaal langzaam verwijderen, zodat je kunstwerk niet wordt beschadigd. Til hiervoor het canvas op en buig het, waarbij je het geleidelijk van de diamantverf afpelt.


Lijm elke diamant naast zijn symbool

Om je werk te optimaliseren, raden we je aan om elke gekleurde diamant naast zijn symbool op het legendeblad te plakken. Zo kun je gemakkelijker zien welke diamant je op je canvas moet plakken.


Werk aan één kleur tegelijk

Hoewel er verschillende trucs zijn voor het plaatsen van de harsstukken op het diamond painting canvas, zijn ze niet allemaal even effectief. Eén truc die voorkomt dat je je in het werk verliest, is om één symbool van je diamond painting tegelijk te doen. Wanneer je de plakfolie van je canvas verwijdert, probeer dan niet de diamantstukjes aan elkaar te plakken aan de hand van kleurcriteria.

Deze strategie zal veel tijd kosten in het proces. Concentreer je in plaats daarvan op één sectie tegelijk en ga niet verder met een andere zonder de vorige te voltooien. Door in secties te werken op je diamond painting canvas, zul je gelijkmatig en veel efficiënter vorderen. Deze techniek beschermt ook de niet gevulde delen van het canvas tegen stof of ander vuil.


Lijm het canvas op een vlakke, verwijderbare ondergrond


Een van onze tips voor succesvol diamond painting is om het canvas vast te plakken op een vlakke, verwijderbare ondergrond of snijplank. Misschien wil je in de stad of op school verder gaan met het maken van je kunstwerk? Misschien kun je je diamond painting thuis niet op tafel laten liggen vanwege je kinderen? Dan komt deze tip goed van pas. Zorg ervoor dat het canvas over het hele contactoppervlak perfect vastzit op je afneembare standaard.

 

Gebruik wasmachinedoekjes om elektrostatische opbouw te voorkomen


Door hun chemische inhoud hebben strass-stenen de neiging om in hun bak aan elkaar te plakken. Hierdoor zijn ze moeilijk te hanteren. Dit betekent dat je diamond painting moeilijk en langzamer te voltooien wordt. Leg gewoon delen van anti-vervagingswasdoekjes op je diamanten om het elektrostatisch magnetisme om te keren.


Gebruik speciale pennenkoppen voor je diamond painting

Door was op de punt van je pen te doen, kun je de strassteentjes gemakkelijk oppakken en op het zelfklevende canvas plaatsen. Speciale penkoppen zoals diamantschijven besparen je kostbare tijd bij het plaatsen van harsstukjes van dezelfde kleur op een bepaalde lijn. In plaats van ze een voor een te plaatsen, plaats je je diamanten gewoon aan de uiteinden van het wiel. Vervolgens rol je je wiel gewoon langs de lijn. Je kunt tot 12 diamanten tegelijk op een lijn aanbrengen!


Gebruik een gebogen pincet 


Het kan gebeuren dat je een diamant van de verkeerde kleur op een bepaald deel van je doe-het-zelf-schilderij hebt geplaatst. Om de lijmlaag niet te beschadigen gebruik je een gebogen pincet om het betreffende stukje hars voorzichtig te verwijderen. Wees voorzichtig en forceer de pincetkop niet op de diamant. Je moet het lijmdeel bewaren, zodat de juiste hars laat op zijn plaats gezet kan worden.

 

Overweeg het gebruik van een verlicht tablet

Het kan zijn dat je aan je schilderij moet werken in een omgeving waar de verlichting niet optimaal is. Om de donkere delen van je canvas te kunnen zien en je ogen niet te veel te belasten, is een LED verlicht tablet een goed idee. Dit plug-in apparaat zal effectief een licht op het canvas schijnen, waardoor de in te vullen delen duidelijk te zien zijn. Je kunt het beste de verlichte tabletten van A4-formaat kiezen, want die zijn het meest praktisch en kun je gemakkelijk meenemen.


De handgreep voor je diamond painting stift: een essentieel accessoire


Het kost vele uren om een stuk diamond painting te voltooien. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe vermoeiend het kan zijn om de pen tijdens het hele proces binnen handbereik te houden. De greep maakt een natuurlijkere hantering van je borduurgereedschap mogelijk. Om te voorkomen dat je vingers pijn doen tijdens het werken aan je schilderij, is dit accessoire geplaatst op de plaats waar je vingertoppen in contact komen met de schacht van de pen.


Het slimme ontwerp is afgestemd op je hand om te voorkomen dat die gaat trillen en moe wordt. Vergeet niet de tijd te nemen om je werk voortdurend te controleren en zo mogelijk aan te passen voor een optimaal resultaat.


Nu is het jouw beurt! Ontdek ons uitgebreide assortiment diamond painting kits op onze website. Je zult dan kunnen genieten van deze originele en leuke doe-het-zelf activiteit.