Hoe een diamond painting inlijsten?

Uw diamond painting is klaar? Het is nu tijd om te beginnen met het inlijsten van de diamond painting  en tentoon te stellen in een ruimte waar het opvalt!

inlijsten diamond painting

 

U heeft uw diamond painting voltooid en bent klaar om het met trots in uw huis tentoon te stellen? Zodra alle parels zijn geplaatst en uw diamond painting is sealen om ervoor te zorgen dat de diamanten op hun plaats blijven, is het nu tijd om over te gaan naar de volgende stap: het inlijsten! U heeft tijd besteed aan het creëren van uw sprankelende kunstwerk, het zou zonde zijn om het op te bergen en te vergeten in een kast! Het is dus belangrijk om het te waarderen en een plek te vinden om het tentoon te stellen en vooral, ervan te genieten.

 

KIES UW FRAME

 

De keuze van het frame voor uw diamond painting hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het doek, de stijl van het kunstwerk en uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van decoratie.

 

diamond painting inlijsten

 

De grootte van uw diamond painting is een belangrijk punt om niet over het hoofd te zien. Standaard frames zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar als uw kunstwerk een specifieke maat heeft, moet u kiezen voor een op maat gemaakt frame. Dit is cruciaal bij het inlijsten van de diamond painting. Zorg er dus voor dat u uw kunstwerk opmeet om het perfect passende frame te vinden. Bij Figured'Art bieden we diamond painting kits aan in standaard maten, maar ook in grote afmetingen. U kunt eenvoudig de grootte van uw diamond painting op het doek zien.

Afhankelijk van de stijl van het kunstwerk en uw interieurdecoratie kunt u een kleur of materiaal kiezen dat uw creatie zal benadrukken en de ruimte waarin u het tentoonstelt zal aanvullen. Het is belangrijk dat het frame harmonieus integreert in de ruimte en geen visuele dissonantie creëert.

Bijvoorbeeld, een uitgewerkt en versierd frame past beter bij een klassiek of romantisch werk, terwijl een eenvoudig en strak frame perfect is voor een moderne of minimalistische diamond painting. Ook zijn houten frames over het algemeen warmer en traditioneler, terwijl aluminium en kunststof frames een moderner en strakker uiterlijk hebben. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het frame in verhouding staat tot de grootte van uw diamond painting en de ruimte waar het wordt opgehangen. Een te dik frame zal een kleine creatie verpletteren, terwijl een te dun frame niet zal opvallen rond een groot formaat diamond painting.

Maar uiteindelijk is de keuze van het frame aan u, u bent de maker van de diamond painting, dus het frame dat uw kunstwerk aanvult moet u bevallen. U zult dan trots zijn om het tentoon te stellen en aan uw dierbaren te tonen na het inlijsten van uw diamond painting. Complimenten en een wow-effect gegarandeerd!

 

INLIJSTEN VAN UW DIAMOND PAINTING: DE VERSCHILLENDE SOORTEN LIJSTEN

 

Het is belangrijk om het juiste type lijst te kiezen om uw diamond painting te benadrukken, maar ook om het te beschermen en te voorkomen dat het beschadigd raakt. Een diamond painting zal inderdaad dikker zijn dan een klassiek doek, dus het is noodzakelijk om rekening te houden met de dikte van uw werk en de afmetingen ervan om de lijst te kiezen die het meest geschikt is en het inlijsten vergemakkelijkt.

 

Het standaard frame

 

diamond painting inlijsten standaard frame

 

Standaard frames zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan materialen, kleuren en stijlen. Ze zijn meestal gemaakt van hout, aluminium of kunststof en zijn een betaalbare en gemakkelijk verkrijgbare optie in de handel, naast het feit dat ze zeer eenvoudig te gebruiken zijn.

 

Het Amerikaanse baklijst

 

diamond painting inlijsten

 

Deze lijsten zijn ontworpen met een ruimte tussen het kunstwerk en de rand van het frame, waardoor een indruk van diepte ontstaat. Dit type lijst is bijzonder geschikt voor diamond paintings, omdat het de dikte van de diamanten kan accommoderen zonder ze te pletten.

 

Het zwevende frame

 

Een interessante optie om een diamond painting te accentueren, het zwevende frame zal de nadruk leggen op de schittering van de diamanten! De diamond painting is inderdaad bevestigd aan een stevige ondergrond en geplaatst tussen twee panelen van glas of plexiglas, waardoor het lijkt alsof uw kunstwerk "zweeft" in het frame.

 

Het clipframe

 

Clipframes zijn een eenvoudige en goedkope optie voor het inlijsten van een diamond painting. Ze bestaan uit metalen of plastic clips die het kunstwerk vasthouden tussen een glas- of plexiglaspaneel en een stevige achtergrond. Hoewel minder robuust dan andere opties, zijn deze frames gemakkelijk te monteren en te demonteren.

 

Het op maat gemaakte frame

 

Als de grootte van uw diamond painting niet overeenkomt met een standaard frametype, dan moet u kiezen voor een op maat gemaakt frame, vooral als uw werk groot is. Inlijstprofessionals kunnen u helpen bij het kiezen van het materiaal, de kleur, de stijl en de afmetingen van het frame, evenals het toevoegen van passe-partouts en andere personalisatie-elementen.

 

Diamond painting met frame

 

diamond painting reeds Ingelijst

 

Waarom laat u uw diamond painting niet zien op een spanraam? Het is een alternatief voor traditioneel inlijsten dat uw kunstwerk benadrukt en tegelijkertijd een stevige ondergrond biedt. En om u tijd te besparen, waarom kiest u bij uw volgende bestelling niet voor een diamond painting reeds ingelijstHet zal al gemonteerd zijn, je hoeft alleen nog een plekje ervoor te vinden in je interieur!

Je kunt nu je ingelijste diamant borduurwerk bewonderen terwijl het aan de muur hangt en een moment nemen om te genieten van je meesterwerk!