Onze tips om te beginnen met diamond painting

Onze tips om te beginnen met diamond painting


Diamond painting is een creatieve en DIY (do it yourself) hobby die in het Verenigd Koninkrijk erg populair is vanwege de positieve effecten op lichaam en geest. Dankzij diamantborduren kun je je tijd alleen doorbrengen en je ontspannen terwijl je een sprankelend beeld creëert om de muren van je huis te versieren. Als je gepassioneerd bent door deze creatieve kunst, volgen hier enkele tips over hoe je kunt beginnen met diamond painting.


Kies je volledige diamond painting

diamond painting pakket

Als je nieuw bent in diamond painting, is het kiezen van je kit een essentiële stap die je niet over het hoofd mag zien. Door je diamond painting pakket goed te kiezen, blijf je op de lange termijn gefocust. Afhankelijk van je voorkeuren kun je DIY diamond painting  pakketten kiezen met honden, katten of andere dieren, of met bloemen, landschappen, rozen, enz.

De Figured'art kits bevatten alle accessoires die je nodig hebt om een kunstwerk te maken:

  • een canvas bedrukt met nummers en symbolen die passen bij de DMC-kleuren en de diamant kleuren,
  • diamanten of strass-stenen in verschillende kleuren,
  • een verdeelbeker,
  • een diamond painting pen,
  • wax

Als beginner is het aan te bevelen een borduurstof te kiezen die past bij je vaardigheidsniveau. Een klein formaat zal minder complex zijn om te maken omdat het minder gedetailleerd is.


Gebruik een multi-tip pen om je diamanten te plaatsen

Bij het maken van een diamond painting is het aan te raden om een multi-tip applicator te gebruiken om snel en efficiënt te zijn. Met name kan het zijn dat je grote gebieden moet vullen met strass-stenen of diamanten van dezelfde kleur. Dit kan een min of meer tijdrovende klus zijn.

Om gemakkelijk dezelfde kleur strass-stenen op je diamond painting te plaatsen, is het daarom aan te bevelen een multi-tip borduurstift te gebruiken. Dit product bespaart veel tijd omdat je 3 tot 5 diamanten tegelijk kunt plaatsen.

Plak de hoeken van het diamond painting canvas af

Om effectief te zijn bij het diamantborduren is het belangrijk dat je een grote en stabiele ruimte hebt om je stof te plaatsen. Als je begint met kleine doeken is het niet ongewoon dat ze van nature opkrullen. Daarom is het belangrijk om je doeken vast te zetten voordat je de diamanten plaatst.

Plak de vier hoeken van je diamond painting vast met tape om ze plat te maken. Met deze tip kun je de diamanten met een gerust hart op het canvas plaatsen. Je zult met volle rust kunnen genieten van deze creatieve kunst en prachtige kunstwerken kunnen maken.


Lijn je diamanten zorgvuldig uit op je diamond painting pakket canvas


Bij diamond painting moet je de strass-stenen methodisch op het borduurschilderij aanbrengen. Deze taak bestaat uit het plaatsen van de diamanten op de plaatsen die overeenkomen met de DMC kleurcodes. Er zijn verschillende diamond painting technieken die je kunt gebruiken. Je bent vrij om de methode van je keuze te kiezen.

Afhankelijk van je voorkeur kun je de strass-stenen kleur voor kleur, vierkant voor vierkant of rij voor rij plakken. Met deze verschillende technieken kun je de voortgang van je diamond painting beter volgen. Aarzel niet om gaandeweg met een liniaal te controleren of je diamanten gelijkmatig zijn als ze eenmaal op de stof zijn gelijmd.


Wees goed georganiseerd

diamond painting opbergdoos

 

Veel mensen die van creatieve kunst en doe-het-zelven houden, zoals mozaïek borduren, kruissteek borduren of paint by numbers, genieten erg van diamond embroidery. Organisatie is echter een essentiële vereiste voor deze activiteit. Zonder goede organisatie zal het moeilijk zijn om van je diamond painting pakketten te genieten. Hiervoor heb je diamond painting opbergdoos nodig. Je kunt je diamanten opbergen in kleine potjes of in een doos. Aarzel niet om deze bakjes te labelen met de kleurnummers van de diamanten om vergissingen te voorkomen en met een gerust hart te werken.

Om je te helpen het meeste uit deze creatieve en doe-het-zelf kunst te halen, kun je al onze ontwerpen vinden op onze Figured'Art website. Of het nu gaat om een olifant, een bloemenboeket of een kerst diamond painting  pakket, de mogelijkheden zijn eindeloos in onze online winkel.

We bieden ook gepersonaliseerde diamond painting kits en gratis levering binnen 48 uur in heel Nerderland.