De grote terugkeer van kruissteek borduren

Kruissteek is terug en belooft mooie ontspanningsuren met vernieuwde patronen!

 

Point de croix

Dacht je dat kruissteek borduren uit de mode was? De kleine bloemen en andere traditionele alfabetten om boven het bed te hangen, maken nu plaats voor moderne en gevarieerde ontwerpen - een exotisch strandlandschap, een pop art-stijl kat of een reproductie van een kunstwerk - en wordt de ideale activiteit voor je avonden voor de televisie!

 

WAT IS KRUISSTEEK BORDUREN?

 

Kruissteek borduren is een activiteit die al eeuwenlang bestaat. Het maken van een patroon met behulp van een veelvoud van kleine kruisjes (X) was nog enkele tientallen jaren geleden een van de favoriete bezigheden van jonge meisjes, die het zelfs op school leerden. Deze techniek had terrein verloren aan andere creatieve hobby's, maar door de lockdown en de behoefte om weer met de handen bezig te zijn, is het weer populair geworden als borduurwerk.

 

point de croix

 

Veelzijdig en toegankelijk, stelt kruissteek je in staat om eenvoudige tot complexe ontwerpen te maken, wat perfect is voor zowel beginners als ervaren borduurders. De mogelijkheden zijn oneindig qua ontwerpen, van traditionele bloemenpatronen tot meer moderne en abstracte modellen.

 

HET MAKEN VAN EEN KRUISSTEKEN PATROON

 

point de croix

 

Om te beginnen met kruissteek borduren, is het belangrijk om de juiste tools te hebben. Figured'Art-borduurpakketten kruissteek stellen je in staat om je te concentreren op je patroon en je geen zorgen te maken over alle accessoires. Elke kit bevat een voorgedrukte katoenen AIDA-stof, een set gekleurde draad, alle benodigde accessoires om te borduren en een papieren gids om je door het hele proces te leiden. Nadat je je draad en naald hebt voorbereid, is het tijd om te beginnen met borduren. Kruissteek betekent het maken van een kruisvorm op de stof, beginnend van linksboven naar rechtsonder en vervolgens van rechtsboven naar linksonder, en zo verder. Neem gerust een kijkje op ons volledige artikel "Hoe maak je een geborduurd kruissteek patroon?" om alle stappen in detail te kennen.

 

WAAROM BEGINNEN MET KRUISSTEEK BORDUREN?

 

Een anti-stress activiteit

 

activité anti-stress

 

Kruissteek borduren heeft alleen maar voordelen! Het is een rustgevende en ontspannende activiteit, ideaal om te ontspannen na een lange werkdag of om een ​​pauze te nemen van de spanningen van het dagelijks leven. Naast het verminderen van stress en angst, kan kruissteek ook helpen bij het verbeteren van concentratie en geheugen.

 

Uitdrukking van creativiteit

 

point de croix

 

Of je nu thuis op de bank zit of op vakantie bent, je kunt je borduurpakket overal mee naartoe nemen en zo de tijd doden tijdens het reizen of terwijl je wacht op een afspraak. Borduren met het punt-kruis is ook een geweldige manier om met anderen te socialiseren. Veel klanten sluiten zich aan bij borduurgroepen of clubs om hun liefde voor deze hobby te delen met anderen en om nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

 

Een creatieve hobby om overal te doen!

 

point de croix

 

Of je nu voor de tv zit te borduren of op vakantie gaat, je kunt je borduurpakket overal mee naartoe nemen en zo de tijd doden terwijl je onderweg bent of wacht op afspraken. Borduren is ook een geweldige manier om te socializen met andere mensen. Veel klanten sluiten zich aan bij borduurgroepen of clubs om hun liefde voor deze hobby te delen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

 

Maak plezier en geef plezier

 

Borduren is ook een geweldige manier om unieke en gepersonaliseerde cadeaus te creëren voor vrienden en familie. Je kunt een borduurpatroon maken op basis van de interesses van de persoon aan wie je het wilt geven. Het geeft een persoonlijk tintje en maakt het cadeau nog specialer en betekenisvoller!

 

Waarom zou je niet meteen deze activiteit proberen? Borduren is een veelzijdige en plezierige hobby waarmee je prachtige patronen kunt maken. Met een beetje geduld en concentratie kan iedereen leren borduren. Of je nu beginner of ervaren bent, borduren geeft je urenlang plezier en een gevoel van voldoening.